Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Catalogus 2023-2024

Nieuwe boeken en andere artikelen voor het hele gezin

Bekijk catalogus

H47. Guido de Bres en de opstellers van de Heidelbergse Catechismus, MJ Ruissen

H47. Guido de Bres en de opstellers van de Heidelbergse Catechismus, MJ Ruissen
Model: 9789461152176
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 16,95
Excl. BTW: EUR 16,95
Aantal:  
H47. Guido de Bres en de opstellers van de Heidelbergse Catechismus, MJ Ruissen

Guido de Brès en de opstellers van onze belijdenisgeschriften

 MJ Ruissen

 

Guido de Brès werd in Bergen, in de provincie Henegouwen, geboren. Als glasschilder kwam hij in contact met mensen die in de Bijbel lazen. Dat werd het middel tot zijn bekering. Hij vluchtte voor de vervolgingen naar Londen. In de Londense vluchtelingengemeente kreeg hij contact met godvruchtige predikers. Na het plotselinge sterven van koning Eduard VI was hij in Engeland niet veilig meer.

Via Duitsland reisde hij naar Johannes Calvijn. Daarna keerde hij terug naar zijn vaderland. In Doornik schreef hij in een tuinhuis de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Deze adresseerde hij aan de koning van Spanje, Filips II. Omdat persoonlijke overhandiging te gevaarlijk was, liet hij deze over de muur van het kasteel te Doornik werpen...

 

Een ander heel belangrijk belijdenisgeschrift is de Heidelbergse Catechismus. Het waren Zacharias Ursinus en Caspar Olevianus aan wie Frederik III, de keurvorst van de Palts, de opdracht gaf om deze te schrijven. Petrus Datheen zorgde voor de Nederlandse vertaling van de Heidelbergse Catechismus en voegde deze toe bij zijn bekende psalmberijming.

 

De Nederlandse Geloofsbelijdenis, de Heidelbergse Catechismus en de Dordtse Leerregels vormen samen de Drie Formulieren van Enigheid. Alles wat daarin staat, is in de Bijbel is terug te vinden. Vandaar dat we daar nog steeds onderwijs uit krijgen. Deze belijdenisgeschriften horen we lief te hebben, omdat we eruit kunnen leren hoe we de enige troost in leven en sterven kunnen krijgen.

 

ABONNEMENT OP DE HISTORISCHE SERIE

U bent ingelogd bij de gegevens van een deel uit de historische serie. Alle boeken van deze historische serie zijn geschikt voor jong en oud. We raden u aan om een abonnement op deze serie te nemen. U krijgt dan een korting van 5 euro per boek. Met een abonnement kunt u de overige delen dus ook goedkoop aanschaffen zo lang de voorraad strekt. Bij verzending voor abonnees hanteren we de stelregel dat we ongeveer de helft van de portokosten in rekening brengen. Dat komt uit op 2,50 euro korting per boek. Wanneer u levering via uw boekhandel laat lopen, bespaart u die portokosten. Opzeggen kan altijd. Alleen ontvangt u daarna nog 3 delen. 

 

Ja, we nemen een abonnement op de historische verhalenserie en zenden per mail onze gegevens en wensen naar [email protected]:

0 We nemen een abonnement en ontvangen het nieuwste deel met 5 euro korting: € 11,95

0 We bestellen ook de volgende delen uit deze serie:  .................................... (Alleen de nummers opgeven is al voldoende. Wanneer u 4 boeken tegelijk besteld, is het franco)

0 We noemen de boeken uit deze serie op die we al hebben. We verzoeken u deze boeken niet meer te leveren. We hebben al: ........................... (die boeken hoeven we dus niet meer)

0 Gewenste levering: rechtstreeks (incasso is mogelijk) / boekhandel ............... te .....................

 

Naam: .................................................

Straat: .....................................

Postcode en Plaats: ......................................