Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Digitale Kerstverhalen2016

Digitale Kerstverhalen2016
Model: 2016
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 5,00
Excl. BTW: EUR 5,00
Aantal:  

Uw bestelling mag u alleen plaatsen, wanneer u belooft deze niet per mail of anderszins anderen toe te doen komen. We hopen u met deze set mooie ontroerende Kerstverhalen te helpen om uw Kerstviering op verantwoorde wijze invulling te geven.

U krijgt de rekening per mail toegezonden. Voor meer keus verwijzen we u naar digitale Kerstverhalensets 2002 t/m 2015. Op uw orderbevestiging staan portokosten, maar vanzelf is het franco!

 

Inhoudsopgave Digitale Kerstverhalenset2016

 

1.     De goudstukken van Mario

In het woeste bergland van Noord-Italië leefde lang, heel lang geleden een schaapherder, Mario. Hij leefde als een kluizenaar en kreeg op een dag bezoek van een monnik die het het Evangelie hem verkondigde.

Mario besloot daarop om naar Bethlehem te reizen in hoop als een goed mens terug te keren. Daar wilde hij de plaats bezoeken waar de Heere Jezus geboren was. De monnik vond dat onzin, maar Mario wilde toch geen. Daarom zei de monnik dat hij met 12 goudstukken op stap zou moeten gaan. Die spaarde hij, maar er kwam wat tussen. Al zijn geld ging op in het bouwen van een kapel. Daarna ging hij opnieuw sparen. Zou het nu beter gaan?

 

2. Door ‘t licht, dat nu ontstoken is

P. de Zeeuw

Professor Gellert wacht een koude kerst. Zijn brandhout is op en geld om nieuwe te kopen heeft hij niet. Een boer gaat juist zijn hout verkopen in Leizig als hij een bemoedigend versje van de professor leest en besluit hem het hout te schenken.

 

3. Ik was een vreemdeling

P. de Zeeuw

Net voor de Tweede Wereldoorlog uitbrak in Nederland sloegen de Joden in Duitsland op de vlucht. Een viertal Joden belandt net voor de Nederlandse grens uitgeput vanwege sneeuw en vorst in een jongensinternaat, horend bij een opleidingscentrum voor predikanten. Om Jezus’ wil worden de Joden verborgen in een gebouwtje dat geheel met hooi bedekt wordt. De SS-ers vinden de Joden niet die later een voor een over de grens worden gesmokkeld. De vier komen in Amerika terecht en helpen mee met de bevrijding van Europa. Een van hen blijkt een Messiasbelijdend christen geworden te zijn. Mede dankzij de schuilplaats die hun geboden was.

 

4. Het Kerstfeest van de man, die de vrucht van het werk van Christus wilde zien

P. de Zeeuw

Henk, de zoon van een arme boer, groeit op met Geertje, de dochter van een rijke boer. Tussen de twee komt er liefde, maar vader wil dat ze trouwt met een rijke jongen. Henk die door studie een mooie baan in Venezuela krijgt, stuurt zijn brieven naar zijn vriend die ze vervolgens weer doorzendt naar Geertje. Wanneer Henk na vijf jaar bij de Kerst terugkomt, vraagt hij om toestemming tot een verloving aan de rijke boer. De kerstboodschap geeft de doorslag.

 

5. Toch niet alleen op Kerstdag

P. de Zeeuw

Arie Wokker heeft het moeilijk net voor de kerstdagen. Hij heeft in het voorjaar zijn vrouw moeten missen en zijn zus Leentje zorgt nu voor hem. Zijn enige dochter werkt in Groningen en heeft geen geld om over te komen bij de Kerstdagen. In zijn flat net boven hem is een organist komen wonen die hevig aan het oefenen is voor de Kerstuitvoeringen. Daar ergert Arie zich vreselijk aan.

Uit balorigheid gaat hij naar de familie Blok, waar het huis vol met mensen zit. Met natte voeten komt hij thuis. Dan wacht hem ineens een verrassing.

 

6. Kerstfeest voor wie op God vertrouwt

P. de Zeeuw

Jan Provily had als pachtoboer de grootste moeite om zijn pacht jaarlijks met Kerst te voldoen. Zijn ontslagen werknemer werd rijk in de zwarte handel. Lang ging dat goed, totdat hij betrapt werd. Toen kreek Jan de zegen op zijn standvastigheid.

 

7. Het Koninkrijk Gods

Gedicht van R. Hoogerwerf-Holleman

 

8. Machiel en zijn konijn

R. Hoogerwerf-Holleman

Machiel raakt zijn konijn kwijt. Midden in de nacht kwam er een stroper en die deed het hok zomaar open … Na de kerkdienst op Kerstdag wacht hem een grote verrassing.

 

9. Een kerstkaart uit de hemel

R. Hoogerwerf-Holleman

Jacobine de Winter is net voor de Kerstdagen bezig om het huis op orde te krijgen. Zo tijdens haar werk wordt ze bepaald bij het Kerstevangelie en kijkt uit naar de persoonlijke vervulling daarvan voor haar. Een Kerstkaart van haar vriendin bevat een Bijbeltekst. Dan mag het Kerst in haar hart worden.

 

10.  Lijden om Christus wil

Gedicht van R. Hoogerwerf-Holleman