Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Catalogus 2023-2024

Nieuwe boeken en andere artikelen voor het hele gezin

Bekijk catalogus

Digitale Kerstverhalen 2013, R. Hoogerwerf, P. de Zeeuw e.a.

Digitale Kerstverhalen 2013, R. Hoogerwerf, P. de Zeeuw e.a.
Model: kerst2013
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 5,00
Excl. BTW: EUR 5,00
Aantal:  

Uw bestelling mag u alleen plaatsen, wanneer u belooft deze niet per mail of anderszin anderen toe te doen komen. We hopen u met deze set mooie ontroerende Kerstverhalen te helpen om uw Kerstviering op verantwoorde wijze invulling te geven.

U krijgt de rekening ook per mail toegezonden. Voor meer keus verwijzen we u naar digitale Kerstverhalensets 2002 t/m 2012. Op uw orderbevestiging staan portokosten, maar vanzelf is het franco!

1.  Door Zijn armoede rijk      -    R. Hoogerwerf-Holleman

Kuintje van Straten is somber gestemd. Zo net voor de Kerstdagen moet zij er aan denken dat ze haar man en twee kinderen tijdens de watersnood verloor.

Maar dan komt er een kerstkaart van een vriendin binnen. Die tekst heeft haar weer moed …

2.  Jaap de zwerver              -    R. Hoogerwerf-Holleman

Jantje Jansen krijgt contact met een zwerver, die de kerk de rug toegekeerd heeft en afscheid nam van zijn moeder. Zijn verslaving aan drank en drugs was de reden dat hij zwerver geworden was en er vies uit zag.

Als het Kerstfeest wordt wijst Jantje de zwerver op het Kerstevangelie. Wanneer Jantje op zijn sterfbed komt te liggen vraagt hij zijn vader de zwerver bij zich te roepen. Zo mag hij het middel zijn voor deze dakloze tot eeuwig behoud.

3.  Een waar kerstverhaal

Een Servische jonge vrouw gaat samen met haar beide dochters haar man in Duits gevangenkamp opzoeken. Hij had tegen de Duitsers gevochten in de Tweede Wereldoorlog en ziet mevrouw Papagos met eigen ogen hoe onherkenbaar haar man geworden is door het lijden van het harde kampleven. Hij raadt zijn vrouw aan te verhuizen.

Als de bewakers even niet hun kant op kijken, fluistert de gevangene zacht: ‘Ga naar het Westen, Maria, ’t wordt hier zo slecht in Servië-Kroatië!’

Dit doet Maria ook. Na de oorlog komt haar man weer bij hem, maar een van hun dochters trouwt met Nederlandse man. Dan mag zij verlost van de Roomse leer pas echt Kerstfeest vieren.

Op waarheid berustend Kerstverhaal over de Tweede Wereldoorlog en de verlossing uit de Roomse leer. Voor jong en oud.

 

4. Een kerstreis vol hindernissen

-   R. Hoogerwerf-Holleman

Marijke gaat van Rotterdam naar Rijssen logeren op hert evacuatieadres, waar ze tijdens de oorlog zo goed opgevangen werd. Maar het is een reis met hindernissen. Lang doet ze er over om Rijssen te bereiken.

Ze moet eraan denken dat Jozef te voet naar Bethlehem ging. Weinig heeft ze tijdens de reis aan Kerst gedacht. Is zij niet zelf de grootste verhindering?

5. Jong Thuisgekomen          

-   R. Hoogerwerf-Holleman.

Na de kerkdienst op Eerste Kerstdag wordt een groepje mensen aangereden door een auto in de sneeuw.

Benjamin is er slecht aan toe. Hij wordt met ambulance, samen met enkele anderen, vervoerd naar het ziekenhuis.

Daar komt hij en net voor 12 uur in de nacht van oud- naar nieuwjaar wordt hij Thuis gehaald.

Doelgroep: jong en oud

6.De schildwacht en zijn vriend -   P. de Zeeuw

Tom Verkerk gaat samen met zijn vriend Bob meehelpen in de strijd tegen de Zuidelijke Staten om de slavernij in Amerika af te schaffen. Als enige boerenzoon kan hij niet gemist worden op de boerderij, maar hij en zijn familie heeft het er voor over.

Net voor Kerst moeten ze door de sneeuw een lange tocht maken, waarbij Tom Bob ontlast door zijn ransel te dragen.

Wanneer Bob na die vermoeiende mars wacht moet lopen, biedt Bob aan dit voor hem te doen. Toch wordt het voor Bob te veel en valt in slaap. Het doodsvonnis wordt over hem uitgesproken. Hij schrijft een afscheidsbrief naar huis. Is er nog redding mogelijk?

7.De Kerstster -  AM Pronk-Oudshoorn

Petro en Imre vinden het erg dat het Kerstfeest op hun school verboden is. Ze besluiten om naar Oostenrijk te gaan door de grens tussen Hongarije en Oostenrijk over te steken.

Maar ze verdwalen. Hoe zullen ze ooit het Kerstfeest mee kunnen vieren?

 

8. Herders (gedicht) – Jac. Overeem

 

9.De Kerstboodsschap voor een Indiaas Prinsesje    -   P. de Zeeuw

Edward Smith moet als Engelse gouverneur samen werken met Indianen, die hem niet vertrouwen. Toch lukt het hem de liefde te winnen van de dochter van het opperhoofd die hem uit allerlei gevaren redt.

Hij wijst haar op het Kerstwonder en zij wordt later een christin.

Historisch verhaal

10. Het Kerstfeest van de schaapherder

Peter moet op de schapen van zijn oom passen. Het is in Rusland tamelijk zacht gebleven, zodat de schapen langer kunnen weiden. Daarom is hij verplicht door zijn oom nog langer dan anders op de steppen te blijven.

Dat is niet naar de zin van Peter, dat hij de Kerstdagen niet gezellig thuis kan doorbrengen. Nu is hij hier alleen met schapen en zijn honden.

Plotseling wordt er hard geblaft. Een angstige man roept om hulp. Peter moet een vreemdeling verlossen en neemt hem in zijn kar om samen de Kerstnacht door te maken. Hij wordt een bijzonder Kerstfeest …

 

11. De oude matroos verklaart het Kerstevangelie

Wijnand de man vindt er niets aan op de zondagsschool, omdat daar gezegd is: ‘Als iemand u op de rechterwang slaat, keer hem dan ook de linkere toe’. Dàt had die Jezus gezegd en dáárover had de meester van de zondagsschool verteld.

Tegen zijn vriend liet hij zijn afkeer daarvan merken. Hij wil stoer doen en evenals zijn vader gaan vader. Een paar jaar later is het zo ver. Hij neemt afscheid van zijn vader. Op de tocht naar Zuid-Afrika toont een oude matroos de liefde van Christus zien, door de hond van de kapitein te redden. Weet je wat Kerst betekent? Christus geboren voor vijanden. Zo moet je jezelf leren kennen. Hij kan plaats maken, waar eerst boosheid was.’

Aangekomen in Zuid-Afrika krijgt Wijnand waardering voor deze oude matroos. Hij voelt hoe de oude man de zelfopoffering van Christus geleerd had, Die als een Kerstgeschenk in Bethlehem geworden wilde worden.

En opeens treft hem de gedachte: zou Guus dan toen toch gelijk hebben gehad? Hadden zij, jongens, van het ver­haal op de zondagsschool niet goed begrepen?

Voor jong en oud