Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Digitaal Kerstverhalenset 2017

Digitaal Kerstverhalenset 2017
Model: kerst2017
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 5,00
Excl. BTW: EUR 5,00
Aantal:  

Ontroerende Kerstverhalen 2017

 

Elk jaar zoeken velen weer naar een aansprekend kerstverhaal voor jong en oud. Om aan deze vraag te voldoen worden jaarlijks door onze uitgeverij al vanaf 2002 een diversiteit van de mooiste verantwoorde Kerstverhalen samengesteld. Men kiest het meest geschikte verhaal uit en kan deze navertellen of voorlezen. Per jaarset zijn de kosten 5 euro.

 

Ditmaal zijn oude mooie verhalen bewerkt en geschikt gemaakt als kerstverhaal. De leeftijdsindicatie staat erbij opgenomen. Wie deze verhalen bestelt, belooft tegelijkertijd dat hij of zij deze niet doorzendt naar anderen. Wel kan een school deze verhalen onder de leerkrachten verspreiden, die deze vervolgens niet verder mogen doorzenden.

We wensen u met dit nieuwe digitale kerstverhalenset veel (voor)lees genoegen en een gezegende Kerst toe.

 

 

1. Het Kerstfeest van de bunzingjager

Tineke van de bovenmeester raakt beide konijnen kwijt net voor Kerstfeest. Ze is er erg verdrietig om. Maar haar vader koopt de konijnen terug in de stad op de markt. Ze komen erachter dat de bunzingjager de dief is. Deze man is er echter slecht aan toe en wordt heel ziek. In zijn ijlen verklapt hij zijn diefstal. Tineke komt hem vergeving schenken en wijzen op de Heere Jezus die zondaren liefheeft. Het verzet van bunzingjager wordt gebroken en hij mag waarlijk Kerstfeest gaan vieren.

Bewerkt verhaal van Jan van Groningen

Ook geschikt voor de jongste kinderen

 

2. Kamba viert thuis Kerst

Kamba is verstoten door zijn familie, omdat hij er een van een tweeling is. In ongeloof dacht men dat dit ongeluk bracht. Neergelegd in het bos om daar te sterven, werd hij gered door een alleenstaande vrouw uit een ander dorp. Lang blijft het voor haar verborgen waar haar aangenomen zoon, Kamba, eigenlijk thuishoort. Maar als de oom van Kamba hem als tweelingzoon herkent, brengt hij hem terug naar zijn eigen vader en moeder aan de overzijde van het moeras. De dominee vertelt over het ware Kerstfeest. Kamba was zijn vader kwijt en mag hem weer terugkrijgen. Zo worden ook kinderen weer aangenomen tot Gods kinderen door het werk van de Zoon van God die in Bethlehems stal geboren werd.

Bewerkt zendingsverhaal van MC Capelle

Ook geschikt voor de jongere kinderen

 

3. Poncho luidt de klok

Poncho een kleine negerslaaf wordt door meneer Blake wreed behandeld. Hij krijgt slaag met de karwats en roept in angst om massa Lincoln. Dat veroorzaakt nog meer woede, waardoor hij Poncho bewusteloos slaat. Intussen zijn de troepen van president Lincoln de stad waar Poncho woont, al dicht genaderd. Na de verovering van de stad krijgt Poncho samen met de andere negers de vrijheid terug. Poncho gaat de kolonel bedanken. Omdat de troepen van de Zuidelijke Staten proberen zullen de stad opnieuw in te nemen, krijgt Poncho bevel om tegen de klok te slaan als de vijand de stad binnen trekt. Dit doet hij dapper, maar raakt zwaargewond als hij de kapotgeschoten hamer wil pakken. Op zijn sterfbed krijgt hij troost in het Kerstwonder.

Bewerkt verhaal van P. de Zeeuw.

Geschikt voor de kinderen vanaf de middenbouw van de basisschool

 

4.  Kerstfeest in de bergen

In Zwitserland staan twee huizen met twee gezinnen. In het ene huis woont een talrijk gezin. In het andere hebben ze een kind, een jongen die Fredi heet. Maar er is ruzie gekomen doordat de hond steeds naar Fredi ging en zich daar op z’n gemak voelde. Fredi moet zijn oma gaan uitnodigen voor het Kerstfeest. Op de terugweg komt er een sneeuwstorm en verdwaalt hij. Met grote angst gaan ze hem zoeken. Het wordt dan echt Kerstfeest. De ruzie verdwijnt en samen vieren ze dit feest.

Voor jong en oud

 

5.  Gered op Kerstdag

Wanneer Janus de voddenboer in Gouda een plakkaat leest, waardoor hij bij het verraad van zijn buurman zeven stuivers kan verdienen en dat hij diens boerderij zal krijgen, besluit hij zijn buurman te verraden als ketters.Bij de gevangenname vallen de rakkers in slaap en slagen de ketters te ontsnappen naar Schoonhoven per boot. Janus en zijn vrouw worden voor ketters aangezien en in de gevangenis gestopt. Dat komt pas aan het licht wanneer de pastoor hierover wordt geraadpleegd. Zo wordt het bijzonder Kerstfeest, waarop de ketters wonderlijk bewaard zijn gebleven.

Bewerkt verhaal van P. de Zeeuw

Lang verhaal, kan ingekort worden. Gaat over de Tachtigjarige Oorlog. Geschikt vanaf de middenbouw van de basisschool

 

Ja, we bestellen:

(mail naar [email protected])

O Digitale Kerstverhalen 2017: 5,00 euro

O Digitale Kerstverhalen 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 20013, 2014, 2015, 2016, 5 euro per set (streep door)

O Digitale Paasverhalen: 9 euro

O Digitale poëzieversjes: 5 euro

 

Naam: ……………………………………………….

Straatnaam: …………………………………..

Postcode en Plaats: ………………………