Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Catalogus 2022-2023

Nieuwe boeken en andere artikelen voor het hele gezin

Bekijk catalogus

Digitaal kerstverhalen set 2022

Digitaal kerstverhalen set 2022
Model: kerst2022
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 5,00 & Gratis verzending
Excl. BTW: EUR 5,00
Aantal:  

Toch Kerstfeest voor Lisanne

En andere kerstverhalen, geschikt voor zondagsschool en vereniging, Trijntje Zegers-Venema, Marjanne Hendriksen

 

  1. Toch Kerstfeest voor Lisanne Trijntje Zegers-Venema

Hanneke en Suus wonen elk in een boerderij. Er is ongerustheid onder de boeren, omdat ze misschien moeten stoppen met het boerenbedrijf. Er is een stikstofcrisis. Daarom is de stemming aan tafel vaak bedrukt. Wanneer deze twee vriendinnen langs een woning rijden, waarvan de tuin niet onderhouden wordt, denken ze dat daar niemand woont. Daarom gaan ze daar bladeren en kastanjes zoeken voor de herfsttafel op school. Maar ze worden opgeschrikt door een man die naar buiten stapt Hard hollen ze weg. De mensen in het dorp denken dat hij door de regering gestuurd is om boeren uit te kopen. Hij maakt hun bestaan kapot. Daarom gaan ze ruiten ingooien. Maar als Suus door gladheid vlak voor het huis een ongelukt krijgt, gaat er veel veranderen…

2. Een uitnodiging voor het Kerstfeest Trijntje Zegers-Venema

Christien Bakker had een vader die oprecht de Heere vreesde. Deze man had vaak geworsteld voor zijn nageslacht. Als Christien bejaard is, komt haar zoon met zijn vriendin uitnodigingen voor het Kerstfeest bezorgen. Hij vertelt haar hoe hij weer in de kerk gekomen is. En daarom met zijn vriendin ook zijn oma uitnodigt voor het Kerstfeest. Want die uitnodiging is er voor iedereen.

3. Kerstfeest voor David, Trijntje Zegers-Venema

David is een eenzame jongen. Zijn ouders zijn gescheiden en kijken niet naar hem om. Hij heeft er plezier in om mensen te treiteren. Ook een kind dat uit school een Kerstster meegenomen heeft. Die maakt hij kapot. Dan leest hij de uitnodiging voor het Kerstfeest. Hij maakt een plan om rotjes in de kerk te gooien. Dat neemt hij mee in een zak…

4. Kerstfeest voor Tineke Trijntje Zegers-Venema

Tineke houdt veel van oma. Oma houdt veel van Tineke en van de Heere. Maar bij Tineke wil men geen Kerstfeest vieren. Ze willen wel een Kerstboom versieren, maar Tineke doet niet mee, Zij gaat naar oma. Maar onderweg glijdt ze uit en komt op dun ijs terecht. Daar zakt ze doorheen. Haar ouders zijn ongerust. Waar blijft Tineke toch?

6. Kerstfeest van Teunie, Trijntje Zegers-Venema

Teuni is een onchristelijke jongen. Hij ziet er slordig uit. De kinderen in de klas accepteren hem niet als vriendje. Hij woont bij zijn oma. Op Kerstfeest krijgt zijn oma een ongeluk en breekt haar been. Ze moet naar het ziekenhuis. De vader van twee klasgenootjes van Teuni is dokter en brengt Teunie bij hem thuis om hem op te vangen.

7. Een verloren zoon komt thuis, Trijntje Zegers-Venema

Albert komt in de gevangenis terecht, omdat hij geld verduisterd heeft. Zijn moeder kan dat niet verdragen, maar zijn vader toont medeleven. Wanneer zijn moeder een keer alleen hem bezoekt, zegt Albert: ‘Heb jij nooit iets verkeerds gedaan?’ Dat brengt haar tot een ander inzicht. 

8. Zomaar een middag… Marjanne Hendriksen

Job en Loïs zitten in het huis met een golfplaten dak. Hun ouders werken in de zending in Zambia. Maar ze vervelen zich. Plotseling wordt hun moeder weggeroepen voor een ernstig geval van malaria. Ze komt terug met een droevige boodschap dat  Mabvuto is overleden. Van hem weten ze dat hij trouw naar de club kwam. De kinderen gaan uitnodigingen maken voor verschillende dorpen in de buurt om Kerstfeest te vieren. Ineens voelen ze zich nuttig. Mooi zendingsverhaal.

9. Vrees niet, geloof alleen! Marjanne Hendriksen

Mabvuto is bang als hij langs de begraafplaats gaat. De Nyaudansers wonen in het verboden bos, vlak achter de begraafplaats. Als het donker is, roffelen ze op hun trommels en komen ze op de begraafplaats samen om enge dingen te doen. Ineens komt een Nyaudanser op hen af als hij daar langsgaat! Wat een schrik. Hij holt voor zijn leven. De goden zijn boos. Daarom is er zo’n grote droogte gekomen. Er moet een mensenoffer gebracht worden. Dat moet Ambuya, zijn oma, zijn. Zij is helemaal kromgegroeid. Maar ze dient de Heere en niet meer de afgoden. Mabvuto hoort dat vreselijke nieuws aan. Hij wil zijn lieve oma waarschuwen, maar is hij niet te laat?

10. Miki is bang, Marjanne Hendriksen

Miki is koeienwachter. Maar hij kan niet vlug lopen, want zijn voeten zijn naar binnen gedraaid. Zijn vader die medicijnman kan wel andere ziekten genezen, maar zijn voeten laat hij ongelukkig blijven. Vooral ’s avonds is zijn vader zijn vader niet meer. Hij doet zo raar en de mensen geloven in hem. Samen met zijn vrienden gaat hij kerstfeest vieren. Een juffrouw vertelt het Kerstverhaal van een geboren Kind dat mensen gelukkig maken kan. Want Hij is gekomen om de zonden te vergeven. En dan is hij pas echt gelukkig.