Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Catalogus 2022-2023

Nieuwe boeken en andere artikelen voor het hele gezin

Bekijk catalogus

Digitaal kerstverhalen set 2022

Digitaal kerstverhalen set 2022
Model: kerst2022
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 5,00 & Gratis verzending
Excl. BTW: EUR 5,00
Aantal:  

Toch Kerstfeest voor Lisanne

En andere kerstverhalen, geschikt voor zondagsschool en vereniging, Trijntje Zegers-Venema

 

1.Toch Kerstfeest voor Lisanne

Hanneke en Suus wonen elk in een boerderij. Er is ongerustheid onder de boeren, omdat ze misschien moeten stoppen met het boerenbedrijf. Er is een stikstofcrisis. Daarom is de stemming aan tafel vaak bedrukt. Wanneer deze twee vriendinnen langs een woning rijden, waarvan de tuin niet onderhouden wordt, denken ze dat daar niemand woont. Daarom gaan ze daar bladeren en kastanjes zoeken voor de herfsttafel op school. Maar ze worden opgeschrikt door een man die naar buiten stapt. Hard hollen ze weg. De mensen in het dorp denken dat hij door de regering gestuurd is om boeren uit te kopen. Hij maakt hun bestaan kapot. Daarom gaan ze ruiten ingooien. Maar als Suus door gladheid vlak voor het huis een ongelukt krijgt, gaat er veel veranderen…

2. Een uitnodiging voor het Kerstfeest

Christien Bakker had een vader die oprecht de Heere vreesde. Deze man had vaak geworsteld voor zijn nageslacht. Als Christien bejaard is, komt haar zoon met zijn vriendin uitnodigingen voor het Kerstfeest bezorgen. Hij vertelt haar hoe hij weer in de kerk gekomen is. Daarom wil hij met zijn vriendin ook zijn oma uitnodigen voor het Kerstfeest. Want die uitnodiging is er voor iedereen.

3. Kerstfeest voor David

David is een eenzame jongen. Zijn ouders zijn gescheiden en kijken niet naar hem om. Hij heeft er plezier in om mensen te treiteren. Ook een kind dat uit school een Kerstster meegenomen heeft. Die maakt hij kapot. Dan leest hij de uitnodiging voor het Kerstfeest. Hij maakt een plan om rotjes in de kerk te gooien. Die neemt hij mee in een zak…

4. Kerstfeest voor Tineke

Tineke houdt veel van oma. Oma houdt veel van Tineke en van de Heere. Maar bij Tineke thuis wil men geen Kerstfeest vieren. Ze willen wel een Kerstboom versieren, maar Tineke doet niet mee, zij gaat naar oma. Maar onderweg glijdt ze uit en komt op dun ijs terecht en zakt hier doorheen. Haar ouders zijn ongerust. Waar blijft Tineke toch?

5. Kerstfeest voor een zwerver

Iedereen kent Toon de zwerver. Maar wanneer het winter wordt is er voor hem nergens plaats. Iedereen denkt aan zichzelf. Maar in de hemel woont de Heere en Hij zal maken dat het ook voor een zwerver Kerstfeest wordt.

6. Kerstfeest van Teunie

Teunie is een onchristelijke jongen. Hij ziet er slordig uit. De kinderen in de klas accepteren hem niet als vriendje. Hij woont bij zijn oma. Op Kerstfeest krijgt zijn oma een ongeluk en breekt haar been. Ze moet naar het ziekenhuis. De vader van twee klasgenootjes van Teunie is dokter en brengt Teunie bij hem thuis om hem op te vangen.

7. Een verloren zoon komt thuis

Albert komt in de gevangenis terecht, omdat hij geld verduisterd heeft. Zijn moeder kan dat niet verdragen, maar zijn vader toont medeleven. Wanneer zijn moeder een keer alleen hem bezoekt, zegt Albert: ‘Heb jij nooit iets verkeerds gedaan?’ Dat brengt haar tot een ander inzicht.