Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Catalogus 2023-2024

Nieuwe boeken en andere artikelen voor het hele gezin

Bekijk catalogus

De onvergetelijke dominee uit Urk, D. Wijma en M.J. Ruissen

De onvergetelijke dominee uit Urk, D. Wijma en M.J. Ruissen
Model: 9789461152381
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 16,95
Excl. BTW: EUR 16,95
Aantal:  

Dit artikel is begin oktober 2022  verschenen.

 

Presentatie: DV 10 november in de ds. E. Du Marchie van Voorthuijsenschool te Urki.v.m. het 35-jarig bestaan van de school

 

De onvergetelijke dominee van Urk

Uit het leven van dominee Everard du Marchie van Voorthuijsen

 

D. Wijma en M.J. Ruissen

 

Everard du Marchie van Voorthuijsen werd op 8 september geboren in huize Bornia, in Driebergen. Als vijfde kind van het gezin is hij altijd de lieveling van zijn vader gebleven. Dominee Wisse, die zijn predikant was, wees hem erop dat het groot voorrecht zou zijn om visser van mensen te mogen worden.

Lang heeft hij zich daartegen verzet. Hij leidde een werelds leven. Met zijn broer ging hij motorrijden en trouwde met een werelds meisje.

Maar de omgang met Gods volk liet hem zien hoe ongelukkig hijzelf was. In Epe dacht hij door hard te werken vrede voor zijn ziel te vinden. De Heere gaf hem vrede met God door Christus. Hij werd predikant te Urk, Driebergen, Sliedrecht en Leersum. Te Leersum maakte hij de overstap van de Christelijke Gereformeerde Kerk naar de Oud Gereformeerde Gemeente.

Toen hij daarna terugkeerde naar Urk, sloot de Jachin Boazkerk zich ook aan bij dat kerkverband. Urk bleef altijd de liefde van zijn hart houden. Daar heeft hij ook de Johannes Calvijnschool helpen oprichten.

 

De directeur van de ds. E. du Marchie van Voorthuijsenschool heeft dit boek samen met M.J. Ruissen geschreven om een blijvende herinnering te geven aan Gods grote daden in het leven van deze predikant. De levensloop van Everard du Marchie van Voorthuijsen wordt op eenvoudige wijze verteld. Daarom is het niet alleen geschikt als kinderboek, maar ook volwassenen zullen dit boek graag lezen.

 

 

ABONNEMENT OP DE HISTORISCHE SERIE

U bent ingelogd bij de gegevens van een deel uit de historische serie. Alle boeken van deze historische serie zijn geschikt voor jong en oud. We raden u aan om een abonnement op deze serie te nemen. U krijgt dan een korting van 5 euro per boek. Met een abonnement kunt u de overige delen dus ook goedkoop aanschaffen zo lang de voorraad strekt. Bij verzending voor abonnees hanteren we de stelregel dat we ongeveer de helft van de portokosten in rekening brengen. Dat komt uit op 2,50 euro korting per boek. Wanneer u levering via uw boekhandel laat lopen, bespaart u die portokosten. Opzeggen kan altijd. Alleen ontvangt u daarna nog 3 delen. 

 

Ja, we nemen een abonnement op de historische verhalenserie en zenden per mail onze gegevens en wensen naar [email protected]:

0 We nemen een abonnement en ontvangen het nieuwste deel met 5 euro korting: € 11,95

0 We bestellen ook de volgende delen uit deze serie:  .................................... (Alleen de nummers opgeven is al voldoende. Wanneer u 4 boeken tegelijk besteld, is het franco)

0 We noemen de boeken uit deze serie op die we al hebben. We verzoeken u deze boeken niet meer te leveren. We hebben al: ........................... (die boeken hoeven we dus niet meer)

0 Gewenste levering: rechtstreeks (incasso is mogelijk) / boekhandel ............... te .....................

 

Naam: .................................................

Straat: .....................................

Postcode en Plaats: ......................................