Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Verheft de banier, dl 1. SGP tijdredes, ds. GH Kersten

Verheft de banier, dl 1. SGP tijdredes, ds. GH Kersten
Model: 9789461151285
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 18,50 EUR 9,99
Excl. BTW: EUR 9,99
Aantal:  

Verheft de banier, deel 1

Tijdredes 100 jaar SGP

 

Anno 2018 is voor de SGP een bijzonder jaar. Het is dan 100 jaar geleden dat de partij te Middelburg opgericht werd. Ter herdenking aan dit heugelijke feit zijn in deze eerste bundel een 6-tal uitgesproken tijdredes opgenomen. 

Een ervan, die van dominee G.H. Kersten, dateert uit de beginjaren van de SGP. Hij was de medeoprichter van de SGP. Aan de oproep van de regering om een biddag uit te schrijven voldoet hij graag. Het was voor hem opmerkelijk dat ons volk als één man achter ons Koninklijk Huis is gaan staan, toen het gezag daarvan bedreigd werd door Troelstra. Zijn tijdrede stemt hij af op de noodzaak om te midden van de nood der tijden een banier op te heffen.

De andere tijdredes zijn recentelijk uitgesproken door verschillende predikanten uit de gereformeerde gezindte. Overzicht van de in dit deel opgenomen tijdredes: Ds. G.H. Kersten, ds. A.T. Huijser, ds. C. Sonnevelt, ds. G.M. de Leeuw, ds. A.F.R. van de Veen en ds. A. Verschuure.

De voorzitter van de SGP, dominee A. van Heteren, schreef het Woord vooraf.

 

Dit boek is een aanrader voor allen die de SGP een warm hart toedragen en hen die zich in het gedachtegoed van de partij willen verdiepen. Ook kunnen de opgenomen preken tot stichting in de gemeenten gelezen worden.