Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Digitale Kerstverhalen 2008

Digitale Kerstverhalen 2008
Model: n.v.t
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 5,30
Excl. BTW: EUR 5,00
Aantal:  

Digitale Kerstverhalen 2008

 

Lees dit eerst

Kerstverhalen in bijlage zijn allen auteursrechtelijk beschermd. Ze mogen alleen voor eigen gebruik worden benut. Doorzending is verboden. Wie deze verhalen bestelt conformeert zich aan deze voorwaarde.

 

Als u de verschuldigde 5 euro hebt overgemaakt naar gironummer 3195214 t.n.v. uitgeverij De Ramshoorn te Goes met vermelding Kerst 2008, vragen we u middels een mail dit te melden, zodat u niet hoeft te wachten op de Kerstverhalen.

 

Bestelstrook (zenden naar [email protected])

Ja, we:

0 hebben 5 euro overgemaakt naar 3195214 tnv uitgeverij De Ramshoorn, Goes

0 beloven de verhalen niet naar andere mailadressen te verzenden of anderszins te verspreiden.

0 vragen per omgaande Digitaal Kerstverhalenset2008 toe te zenden naar:

 

Naam: ......................................

Straatnaam: .........................

Postcode + Plaats: ................................. 

Mailadres: .................................................

 

KORTE INHOUD

1. Het Kerstfeest van een zwerver, L. Janse

M-m-m-. Er beweegt iets in de droge sloot. Het is net of er iemand wakker wordt.

0, kijk eens, er zit een man recht overeind. Hij wrijft zijn ogen uit. De man heet Toon. Hij gaat weer liggen. Hij heeft nog helemaal geen zin om op te staan. Hij ligt hier veel te lekker!

Toon is een zwerver. Hij heeft geen huis om in te wo­nen en ook geen bed om in te slapen. Niemand zorgt voor hem, hij is altijd helemaal alleen.

 

Toon de zwerver komt in de Kerstnacht in de boskeet terecht. Het sneeuwt geweldig, zodat het dak instort …

 

Eenvoudig, zeer boeiend verhaal ook voor jonge kinderen. Auteur schreef dit verhaal als hoofdonderwijzer in ’s Gravenpolder. Ook schreef hij kinderboekjes voor jonge kinderen.

L. Janse

 

2. Het Licht der heidenen

Towasi woont sinds kort nacht en dag in het grote huis onder de waringin. De strenge meester van het dorp heeft hem gekozen. Hij is de flinkste jongen van het dorp!

Maar Towasi is er niet blij mee. Vind hij het erg dat hij niet meer bij zijn vader en moeder mag blijven wonen? Dat ook. Maar deze meester is zo streng. Nooit doet hij het goed. Altijd heeft hij iets op het werk van het jonge slaafje aan te merken. En dadelijk staat hij met de zweep klaar om de jon­gen af te ranselen. Veel zijn de slagen, die Towasi van z'n meester krijgt. Hij wordt mager van ellende ...

Towasi hoort dat zijn wrede meester 10 mensen uit de kampong wil verkopen als slaaf. Als dat bekend wordt, vlucht het hele dorp het oerwoud in. Maar op deze toch raken Towasi en zijn zus verdwaald. De blanke zendeling ontfermt zich over hem en het Licht van Kerst mag in zijn hart gaan schijnen.

Zendingsverhaal met Kerstboodschap voor alle leeftijden.

M.J. Ruissen naar een oud zendingsverhaal

 

 

3. Een oud Kerstverhaal van Lars

Over de besneeuwde, bochtige bosweg suisde in snelle vaart een arreslee, getrokken door een prachtige, vurige hengst. Diep weggedoken in de kraag van zijn jas klemde voerman Lars Larsson de teugels van zijn trouwe hors, tussen zijn gehandschoende knuisten.

 

Onderweg wordt hij belaagd door wolven. Ook ziet hij een oud vrouwtje lopen in het bos. Hij besluit haar op de arreslee te helpen en als de wolven aanvallen springt hij met ton en al van de slee af. Hij verschuilt zich zo lang als het gaat in de ton, terwijl de arreslee in suizende vaart aankomt in het dorp…

Zeer spannend verhaal voor de jeugd.

Auteur: onbekend

 

4. Lucky boy!

‘Oma, komen vader en moeder al snel thuis?’ Ruthie, een meisje van zeven jaar oud, komt naast haar oma staan. Oma legt even haar breipennen neer. ‘Ik weet het niet precies meisje, maar ik denk dat het niet langer meer duurt dan drie dagen. Heel misschien stappen ze vandaag al wel in het vliegtuig.’

 

Johannes heet de jongen die ze uit Srilanka mogen ophalen. Hij mag gelukkig uit het land van oorlog komen in land waar vrede heerst. Maar ook waar het Kerstfeest wordt gevierd.

Mieke van den Dikkenberg

 

 

 

5. Een vlucht voor Rachel Polak

Met een harde klap slaat de tuindeur dicht. Oei, als Rebecca nu maar niet wakker wordt.Die oostenwind staat precies op de tuindeur.

Rebekka was lastig. Mama had haar net op de bank gelegd. Gelukkig was ze in slaap gevallen, met in haar armen haar onafscheidelijke knuffel Pucky. Het hondje van de buurvrouw heet ook Pucky. Daar is ze stapelgek op. Rebecca is nog klein en begrijpt niet veel van de hopeloze situatie, waarin ze nu verkeren.

 

Rachel Polak moet als Jodin vluchten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar christelijke buren vangen haar op, terwijl haar andere buurvrouw een jodenhaatster blijkt te zijn. De rest van haar familie wordt tijdens een razzia opgepakt, nadat ze hun bloeiende zaak hebben moeten sluiten. In het ziekenhuis wordt het ook te gevaarlijk voor haar. Haar meester, ontsnapt uit Dachau, bengt een bijzondere Kerstboodschap.

 

Zeer geschikt voor ouderen.                         

Jannie van Belzen-Poortvliet, Arnemuiden

 

6. Kerst met een missie

Hoorde ze nu toch iets? Of… kwam het geluid van buiten? Evelien plukte denkbeeldig een pluisje van haar donkergrijze rok.

Ze had nieuwe kleren gekocht speciaal voor vandaag. Zelfs hooggehakte lakschoenen. Deze pasten precies bij haar grijze getailleerde mantelpakje. Dit alles was een flinke hap uit haar budget. Weer twijfelde ze, was het niet iets te chic? Enfin, dan had ze gelijk iets bijzonders voor de kerstdagen.

 

Eveliens moeder was in de oorlog in contact gekomen met een Canadees. Ondanks de waarschuwingen van vader was toch met hem getrouwd. Steeds verder komen ze van elkaar in huwelijk van elkaar af te staan. Als hij samen hun dochter An Amerika weer bezoekt, krijgt hij een dodelijk ongeluk. An, haar halfzus, besluit in dat verre land te gaan wonen. Maar door haar zoon William komt ze tot inkeer. Dat wordt een bijzondere ontmoeting op de Kerstdagen met een missie om het weer goed te maken.

 

Zeer geschikt voor ouderen.

Jannie van Belzen-Poortvliet, Arnemuiden