Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Digitale Kerstverhalen 2004

Digitale Kerstverhalen 2004
Model: n.v.t
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: EUR 5,30
Excl. BTW: EUR 5,00
Aantal:  

Digitale Kerstverhalen 2004

 

Lees dit eerst

Kerstverhalen in bijlage zijn allen auteursrechtelijk beschermd. Ze mogen alleen voor eigen gebruik worden benut. Doorzending is verboden. Wie deze verhalen bestelt conformeert zich aan deze voorwaarde.

 

Als u de verschuldigde 5 euro hebt overgemaakt naar gironummer 3195214 t.n.v. uitgeverij De Ramshoorn te Goes met vermelding Kerst 2004, vragen we u middels een mail dit te melden, zodat u niet hoeft te wachten op de Kerstverhalen.

 

Bestelstrook (zenden naar [email protected])

Ja, we:

0 hebben 5 euro overgemaakt naar 3195214 tnv uitgeverij De Ramshoorn, Goes

0 beloven de verhalen niet naar andere mailadressen te verzenden of anderszins te verspreiden.

0 vragen per omgaande Digitaal Kerstverhalenset2004 toe te zenden naar:

 

Naam: ......................................

Straatnaam: .........................

Postcode + Plaats: ................................. 

Mailadres: .................................................

 

KORTE INHOUD

1. God is een toevlucht voor de Zijnen

In de tijd van de vervolging in Rusland komt een predikant in aanraking met ongelovige mensen. Ze bezoeken een geheime bijeenkomst. Op wonderlijke wijze wordt de gevangenneming voorkomen en komt God aan Zijn eer.

Ontroerend, waar gebeurd verhaal.

Q.J. Dorst, IJsselmuiden

 

2. Beveiligd in de donk’re nacht

Kleine Karl wordt door een adder gebeten, maar toch in leven blijven. Als hij later in dienst gaat, tegen de wil van zijn ouders in, verwacht hij het geluk op aarde te  vinden. Maar hij keert na vele jaren als een berooide zwerver terug naar huis. Als vijandelijke troepen passeren met bedoeling alles te plunderen wat ze tegen komen, worden ze wonderlijk bewaard. De Heere bouwt in die nacht een muur om hen heen.

Dit verhaal werd eerder gepubliceerd in Het geheim van de oude put van Bert Wiersema e.a. Deze bundel losse verhalen is zeer geschikt als voorleesboek voor kinderen van 10 jaar en ouder.

Q.J. Dorst, IJsselmuiden

 

3. De schuilplaats

In de Tweede Wereldoorlog ontdekt een verrader een geheime schuilplaats van verzetsmensen. Ze ontsnappen uit de benarde situatie, maar een van hen wordt toch dodelijk getroffen. Hij geeft getuigenis dat hij in de schuilplaats des Allerhoogsten mag verkeren en geeft de verrader zijn zakbijbeltje.

Geschikt als oud-en nieuw verhaal

Simon van Koeveringe, Krabbendijke

 

4. De kluizenaar

De jongens gaan op zoek naar de kluizenaar die op een eiland een eenzaam bestaan lijdt. Ze leiden schipbreuk en komen verkleumd bij de kluizenaar terecht. Hij brengt hen terug en viert het Kerstfeest met hen mee.

Loura van den Berge-Goudzwaard, ’s-Gravenpolder

 

5. Arm geworden, daar Hij rijk was

Arjan en Edith winnen 1000 euro met de loterij. Toch brengt het geld geen geluk, maar loopt het uit op een echtscheiding met alle gevolgen van dien. Edith leert dat de ware rijkdom ligt in Hem die arm geworden is, terwijl Hij rijk was.

André Boeder, Arnemuiden

 

6. Vrede op aarde

Kees sneuvelt op het slagveld tegen de Duitsers, maar laat toch een bemoedigende boodschap achter bij zijn verloofde Trudy.

André Boeder, Arnemuiden

 

7. Kerst voor Tamara

Tamara krijgt een baby die in de couveuse terecht komt. Drie maanden te vroeg geboren. Na drie weken worstelen in het gebed komt het kleine meisje te overlijden. Dat valt voor haar moeilijk te verwerken. Het Kerstevangelie mag haar tot sterkte zijn.

Loura van den Berge-Goudzwaard, ’s-Gravenpolder

 

 

1. God is een toevlucht voor de Zijnen.

Verhaal, Leeftijd doelgroep 5- 15 jaar.

 

Een waar gebeurd verhaal uit Rusland, waarin iets van de vervolgingen die de christenen daar te lijden hebben, uitkomt, wil ik jullie vertellen. Maar ook komt erin uit: de wonderlijke, echt gebeurde uitredding die de Heere wilde schenken.

 

Dit is een verhaal van nog niet zo lang geleden. Ik heb het gehoord van een man uit Rusland. Lang, heel lang geleden waren in het grote Rusland eigenlijk maar twee soorten mensen: Mensen die erg rijk waren en mensen die erg arm waren.

De arme mensen moesten hard werken voor de rijke mensen. De rijke mensen zeiden: “Dat hoort zo, dat staat in de Bijbel; Rijk en arm heeft de Heere gemaakt.”

Maar dat de rijke mensen voor de arme mensen moesten zorgen, vergaten ze maar voor hun gemak.

De baas in Rusland was toen de Tsaar, dat is eigenlijk het Russische woord voor keizer. Het ging niet goed in Rusland toen. De arme mensen wilden praten over hun moeilijkheden met de Tsaar, maar die liet op hen schieten. Er kwam opstand, Revolutie.

De Tsaar en heel veel rijke mensen werden gedood. De arme mensen werden de baas. Een van hun leiders zei: “Het is allemaal de schuld van de Bijbel en de godsdienst, weg er mee. God bestaat niet en je mag niet meer aan hem geloven. Het is allemaal bijgeloof.”

Mensen die aan God geloofden werden vervolgd en soms ook vermoord of in gevangenissen en kampen opgesloten.

Toch heeft de Heere altijd gezorgd dat er gelovige mensen waren, ook in Rusland.

Mensen die een nieuw hart van de Heere kregen, kinderen ook.

Ze mochten niet naar de kerk, want kerken waren verboden.

Maar de mensen gingen dan stiekem, in het geheim, kerk houden. ‘s Zomer op eenzame plaatsen in het bos of ergens in een eenzaam huis. Maar ook in de steden bij elkaar in huis.

Hoe dat soms ging en wat daar eens gebeurt is, daarvan vertelde die man uit Rusland. Ik heb dat gehoord en het heeft diepe indruk op me gemaakt. Toen ik nadacht over het verhaal voor de kerst, moest ik ineens aan dit verhaal denken.

En ineens wist ik het, dit verhaal moet ik vertellen.

 

Kleine Iwan woonde met zijn ouders in een grote stad in Rusland.

Vader moest hard werken om geld te verdienen voor het gezin, want Iwan had ook nog twee zusjes Natasja en Katinka. Ook moeder probeerde wat geld bij te verdienen, want alles was zo duur en vader verdiende niet zo veel.

Vroeger was alles veel beter geweest. Ze woonden in die tijd in een veel mooier huis en vader had een goede baan, waarmee hij veel geld verdiende. Moeder hoefde toen niet te werken.

Er was altijd eten genoeg voor iedereen en mooie kleren. In de zomer gingen ze ‘s zondags vaak naar een mooi park met een speeltuin. Als het winter was, kon je daar ook met een slee van de heuvel afglijden.

Hoe was dat nu zo anders geworden?

Dat kwam zo. Op een koude winterdag vijf jaar geleden, het had gevroren en gesneeuwd, was kleine Katinka naar buiten gelopen zonder dat moeder het had gemerkt.