Boekhandel webshop

Op zoek naar een boek buiten de uitgeverij? Bezoek onze vernieuwde boekenwebshop

Naar DeRamshoorn.nl

Catalogus 2023-2024

Nieuwe boeken en andere artikelen voor het hele gezin

Bekijk catalogus

Ali C. Drost - Brouwer

Kunt u wat over uzelf vertellen?

Ik ben Ali. C. Drost-Brouwer en ben in juli 1942 geboren in Hattem in een Christelijk gezin. Als jongste van vijf kinderen heb ik een fijne jeugd gehad. Na de lagere school bezocht ik de Mulo, waar ik in juli 1957 mijn diploma in ontvangst mocht nemen. Na de Mulo kreeg ik spoedig werk op een kantoor, waar ik van augustus 1957 tot eind 1964 in dienst was”

In december 1963 is ze getrouwd met 'Joop' . (J.B. Drost.), waarna ze de kinderzegen mochten ontvangen...
“We hebben vier kinderen gekregen, drie jongens en een meisje. Inmiddels mogen er tien kleinkinderen zijn, vijf jongens en vijf meisjes.”

Haar man Joop is in maart 1997 overleden. Dit heeft diep op haar ingegrepen. Zelf verwoordt ze het met de volgende woorden kort maar krachtig “Ik voelde me gehalveerd”.

Hoe gaat het schrijven in zijn werk, volgt u een bepaalde systematiek?

“Fantaseren is een hobby, je wordt geboren met een hoofd vol verhalen. Bij het schrijven denk je niet aan eventuele lezers. De eerste verhaaltjes kwamen al op de lagere school, later onder het huiswerk door. Het meeste verdween in de prullenmand. Sommige fragmenten die ik als veertienjarige schreef zijn letterlijk opgenomen in mijn eerste roman.
Als kind wilde ik 'later' onder een schuilnaam gaan schrijven. Soms denk ik: had ik dat maar gedaan, want ik blijf het liefst achter de schermen.

Reeds verschenen titels


Op weg naar Morgen Voorbij de Horizon
Als een bloem in het gras
Meer dan een belofte
Heiltje Maria
Saskia van Almère
Ronald-trilogie
Hij is toch mijn vader. (kort verhaal in de bundel: Driemaal een verhaal )

Kinderboekjes:
Avonturen van een kwartje
Rudy is jaloers